L.T.A.S a comemorat Ziua Holocaustului

Începând din 2004, România comemorează anual pe data de 9 octombrie Ziua Holocaustului, eveniment dedicat comemorării evreilor care au murit în al doilea razboi mondial. Data de 9 octombrie a fost aleasă deoarece în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria.

Comemorarea Zilei Holocaustului s-a petrecut și in liceul nostru, prin acțiunile desfășurate de profesorii de istorie și de elevii claselor a 10-a Științele Naturii și a 11-a Matematică Informatică. Elevii au realizat mai multe planșe dedicate victimelor Holocaustului și au participat la o sesiune de referate dedicate evenimentului.

Prin această acțiune liceenii sunt indemnați să contribuie activ la integrarea europeană, la consolidarea valorilor fundamentale – drepturile omului, lupta împotriva rasismului şi a xenofobiei, solidaritate umană şi la întărirea cooperării.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>