Doi elevi din Mediaş reprezintă judeţul Sibiu la faza naţională a olimpiadei de geografie

Sâmbătă 7 martie 2014, la Şcoala Gimnazială nr. 8 din Sibiu a avut loc faza judeţeană a Olimpiadei de Geografie.  De la Liceul Teoretic „Axente Sever”  au fost calificaţi la faza judeţeană şapte elevi, doi la clasa a IX-a, unul la clasa a X-a, unul la a XI-a şi trei la a XII-a.  Dintre ei, Teodora Popa şi Alexandru Curcean, ambii de la clasele de profil  „ştiinţe naturale”, au reuşit să se remarce şi să obţină locul 1 pe judeţ la disciplina geografie. Acest loc îi trimite pe elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” direct la faza naţională, care va avea loc în perioada 6-10 aprilie la Cluj Napoca.

Teodora Popa, boboacă a liceului, este o prezenţă relativ cunoscută în municipiul Mediaş, aceasta remarcându-se şi în domeniul şahului. Deşi este o fire mai timidă în ceea ce priveşte relaţiile cu cei din jur, Teodora reuşeşte să impresioneze prin puterea sa de concentrare, capacitatea de memorare şi învăţare.

Alexandru Curcean, elev în clasa a X-a ştiinţe naturale, se dovedeşte a fi opusul Teodorei în ceea ce priveşte relaţiile cu colegii. Pe lângă această calitate, olimpic judeţean la disciplina geografie, şi sperăm să fie chiar olimpic naţional, Alexandru mai deţine şi titlul de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din liceu. Dacă Teodora munceşte din greu să exceleze în domeniul şahului dar şi în domeniul geografiei, Alexandru îmbină activităţile de voluntariat şi de consiliere cu fotografia şi, evident, cu geografia. Acesta aştepta din clasa a III-a să ajungă la faza naţională a disciplinei sale de suflet, geografia.

Olimpiadă judeţeană de geografie a constat în două probe : o probă teoretică, la care elevii trebuia să identifice şi să rezolve exerciţiile la nivel general şi una practică, în care cerinţele făceau referire doar la judeţul Sibiu.

Se pare că cei doi elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” s-au descurcat foarte bine şi au reuşit să surprindă prin progresul făcut între etapa locală, de unde s-au calificat cu note destul de mici, şi etapa judeţeană, unde au fost laureaţi.

Pe această cale îi felicităm, atât pe ei cât şi pe doamna profesoară care i-a pregătit, le dorim mult succes la faza naţională şi sperăm că vor pune, de această dată, Mediaşul pe „harta geografiei”.

Sursa: http://www.obiectivmedia.ro/doi-elevi-din-medias-reprezinta-judetul-sibiu-la-faza-nationala-a-disciplinei-geografie/

prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>