Liceul Axente a sărbătorit Ziua Mondială a Sănătăţii

În cursul zilei de 7 aprilie 2016 s-a sărbătorit Ziua Mondială a Sănătăţii, zi stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În municipiul nostru au avut loc mai multe acţiuni de celebrare a acestei zile, şi de conştientizare a problemelor medicale care apar în viaţa de zi cu zi.

O asemenea acţiune s-a desfăşurat la Biblioteca Municipală în cursul zilei de 7 aprilie, cu participarea elevilor claselor a X-a şi a XI-a Filologie îndrumaţi de profesorii Scorobeţ Daniel şi Schiau Constantin. Este vorba de campania de conştientizare „Ne educăm, ne protejăm”. Reprezentanţii bibliotecii medieşene au susţinut că adolescenţii ar trebui să fie pregătiţi sau cel puţin informaţi, într-un mod adecvat, să întâmpine fără dificultăţi problemele care pot apărea în viaţa lor.

În afara elevilor liceului nostru, campania „Ne educăm, ne protejăm” s-a bucurat de participarea medicului Onoriu Corbeanu din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, care a răspuns întrebărilor liceenilor şi a încercat să-i ajute să-şi clarifice diferite probleme. Nu în ultimul rând, Maria Gina Toma, coordonatoarea Centrului de Voluntariat din municipiul nostru, a abordat problematica infecţiilor cu virusul HIV.

Ziua de 7 aprilie este sărbătorită anual ca Ziua Mondială a Sănătăţii, începând din anul 1950.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>