Sărbătoarea Crăciunului în spațiul francofon, la Biblioteca Fran Mediensis

Asociaţia Fran Mediensis și Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș au organizat pe data de 29 noiembrie 2016 o activitate dedicată sărbătorii Nașterii Mântuitorului. Activitatea a fost dedicată Crăciunului în Spațiul Francofon și s-a desfășurat la sediul Asociației Fran Mediensis. Au participat elevi din clasele a X-a şi a XI-a a Filologie de la Liceul Teoretic Axente Sever îndrumaţi de domnii profesori Daniel Scorobeţ și Constantin Schiau.

În acest sens domnul profesor de religie Daniel Scorobeţ a prezentat semnificaţia celei mai frumoase sărbători a creştinătăţii, dar şi tradiţii din zona Făgăraşului, în vreme ce voluntarele bibliotecii municipale, Andreea Lup și Teodora Popa, au vorbit despre tradiţiile de Crăciun din ţări precum Franţa, Belgia sau Elveţia.

Activitatea s-a dovedit una interactivă, bazată pe discuţii libere şi schimburi de experienţă cu eleve de liceu din Franţa aflate în vizită în municipiul nostru.

Preşedintele Asociaţiei Fran Mediensis, Mihaela Gabor, s-a declarat mulţumită de buna colaborare din ultimii ani cu Liceul Teoretic Axente Sever şi a urat tuturor participanţilor Sărbători fericite pline de lumină şi căldură în suflete.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>