Liceul Axente, nelipsit de la Ziua Francofoniei

Ziua de 20 martie este sărbătorită anual ca fiind Ziua Internațională a Francofoniei. Din 1998 această zi este celebrată în 75 de țări, între care și România. Cu acest prilej Asociația Fran Mediensis și Biblioteca municipală Stephan Ludwig Roth au organizat o acțiune prin care a fost sărbătorită limba, cultura și civilizația franceză.
La această acțiune au participat 3 școli generale din municipiul Mediaș și din împrejurimi, alături de reprezentantele liceului nostru. Programul a fost deschis de voluntarele bibliotecii municipale, Andreea Lup din clasa a X-a Filologie și Teodora Popa din clasa a XI-a Științele Naturii, care au prezentat un material despre semnificația Zilei Francofoniei. Nu au lipsit poezii recitate în limba franceză de către Francesca Rus din clasa a XI-a Filologie, și nici dansuri moderne realizate de alte filoloage din clasa a XI-a, respectiv Cristina Lazăr, Ana Maria Bubău și Ioana Serban. La final elevele liceului nostru au primit o diplomă specială și premii dedicate Zilei Francofoniei.

Zeci de ţări membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei sărbătoresc în fiecare an, pe data de 20 martie, Ziua Internaţională a Francofoniei. Sub genericul „Săptămâna limbii franceze şi a francofoniei”, în ţările în care se vorbeşte sau se studiază limba franceză sunt organizate manifestări culturale diverse.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>