Fii conștient, nu dependent!

Liceul Teoretic Axente Sever a organizat miercuri 12 aprilie 2017 la Casa Gazelor Naturale din Mediaș acțiunea ”Fii Conștient, Nu Dependent”. Acțiunea a fost realizată în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu și face parte din proiectul ”Ani de Liceu”.

Scopul acțiunii a fost acela de informare și de prevenire a consumului de droguri și substanțe halucinogene în rândul adolescenților. Activitatea de la Casa Gazelor Naturale a avut ecou puternic în rândul elevilor liceului nostru, aceștia fiind indrumați de doamnele profesoare Delia Duma și Lenuța Moldovan. Au fost prezentate rezultatele unor sondaje realizate de elevii axentiști din care reiese înclinarea acestora spre un mod de viață sănătos și lipsit de substanțe care oferă iluzii și creează dependență.

Despre consumul de tutun, alcool și droguri au vorbit și invitații speciali ai acțiunii ”Fii Conștient, Nu Dependent”, respectiv psihoterapeutul Livia Savu, medicul psihiatru Cosmina Ban și medicul de familie Vilmoș Dembrovski.

Elevii liceului nostru au apreciat campania de informare asupra efectelor consumului de droguri, considerând că pot trage invățăminte importante despre substanțele halucinogene și despre dependența pe care o pot provoca acestea.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>