Ultimul clopotel pentru generația 2017 a LTAS

Ziua de 25 mai 2017 a adus pentru elevii liceului nostru bucurie si tristețe deopotrivă. Bucurie pentru incheierea unei etape importante a vieții lor, absolvirea liceului, și tristețe pentru despărțirea de colegi, de profesori, de cei alături de care au petrecut 4 din cei mai frumoși ani ai adolescenței.

Aproape 140 de elevi din clasele de matematică-informatică, filologie, științele naturii, științe sociale și instructori sportivi au intrat pentru ultima dată ca elevi în clasele lor, amenajate festiv de către colegii lor din clasele a XI-a. Îmbrăcați în robele de absolvire, liceenii noștri au participat cu emoție la ultima oră de dirigenție, alături de diriginții care i-au indrumat în cei 4 ani de liceu. S-au depănat amintiri, au curs lacrimi de emoție, s-au împărțit cadouri, toate întrerupte la final de elevii claselor a XI-a care i-au scos pe absolvenți din clase pe acorduri solemne: “Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus”.
Același imn a răsunat și în cancelarie, în prezența cadrelor didactice ale Liceului Teoretic “Axente Sever”, dar și ulterior la sala Traube, unde s-a desfășurat cursul festiv al absolvenților. Festivitatea a atras numeroși părinți și alte rude și prieteni ai elevilor claselor a XII-a, aceștia trăind cu emoție momentele în care diriginții au strigat pentru ultima dată catalogul. Directoarea liceului nostru, Ana-Maria Agîrbiceanu, a anunțat șefa de promoție a generației 2017, în persoana Biancăi Nițu din clasa de Științele Naturii. De remarcat faptul că departajarea șefei de promoție a fost foarte dificilă în acest an, diferența fiind de un sfert de sutime, ceea ce demonstrează buna pregatire a elevilor unității noastre de învățământ.

N-au lipsit discursurile și filmulețele cu amintiri din anii de liceu ai celor 5 clase, și nici momentul de final în care absolvenții și-au unit vocile alături de Lidia Grigoriu și Andrei Ciortea, cei care au interpretat piesa lui Tommy Lee – Home Sweet Home.

O zi mai târziu, la 26 mai, banchetul desfășurat la restaurantul Reya a pus capăt oficial celor 4 ani de excepție ai generației 2017 a Liceului Teoretic “Axente Sever”.

Felicitări absolvenților, părinților acestora, cadrelor didactice care i-au îndrumat în cei 4 ani de liceu, și mult succes în tot ceea ce își propun in viață. Pentru ei urmează examenul maturității, bacalaureatul, pe parcursul lunii iunie.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>