Liceul Axente a sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Europeană a Limbilor este un eveniment organizat anual la data de 26 septembrie, pentru a sărbători diversitatea lingvistică a unui continent care numără peste 200 de limbi europene.

Catedra de limbi moderne a Liceului Teoretic “Axente Sever” a organizat vineri 29 septembrie 2017, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, o amplă acțiune dedicată diversității culturale și lingvistice europene, cu participarea elevilor claselor IX-XII.

Acțiunea a fost găzduită de biblioteca unității noastre de invățământ și a constat în prezentări de referate, prezentarea unor materiale video și în format powerpoint și a unui material video multilingvistic realizat de elevele Teodora Popa și Nicoleta Băruș din clasa a XII-a Științele Naturii. Cele mai multe materiale prezentate de elevii noștri au fost în limbile franceză și engleză, dar au existat și prezentări în limba maghiară și limba turcă.

Ziua Europeană a Limbilor a fost introdusă de Comisia Europeană și de Consiliul Europei în anul 2001, cu ocazia Anului european al limbilor. Ziua Europeană a Limbilor își propune sensibilizarea publicului față de cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

Prof Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>