Profilul sportiv. Atletele LTAS se prezintă

Liceul Teoretic “Axente Sever” este singura unitate de învățământ din Mediaș care asigură școlarizarea pentru elevi ai profilului vocațional sportiv. Cei mai mulți axentiști sunt legitimați la cluburi de fotbal, dar există și handbaliști, baschetbaliști și atleți.

Mă opresc azi asupra atletelor liceului nostru, care participă la competiții de cros și obțin rezultate remarcabile. Este vorba de Paula Obrejan din clasa a IX-a Instructor Sportiv și de Andra Todoran din clasa a X-a Instructor Sportiv. Ambele atlete sunt legitimate la Clubul Sportiv Școlar Mediaș și sunt pregătite de profesorul Vasile Hermann.

Paula Obrejan a participat la mai multe crosuri în ultimele luni, începând cu Crosul Toamnei de la Blăjel, unde s-a clasat pe poziția a treia la categoria 12 kilometri. A urmat apoi crosul ASCOTID Trail Race de la Târgu Mureș, unde s-a clasat tot pe poziția a treia, la categoria 9 kilometri. La aceeași competiție Andra Todoran s-a clasat pe poziția secundă, la aceeași categorie de 9 kilometri. Cea mai recentă competiție în care au fost implicate cele două atlete a fost pe data de 7 octombrie la Luduș, la ”Trofeul Ella Kovacs”. Paula și Andra au terminat pe poziția a treia la categoria de 3000 de metri.

Pentru Paula Obrejan urmează duminica viitoare participarea la „Crosul Speranţei” de la Blaj, în vreme ce Andra Todoran își propune pentru anul 2018 să se califice la campionatul mondial de alergare montană. Paula este legitimată la nivelul de junioare 3, în timp ce Andra este junioară 2.

Ambele atlete au potențialul de a obține rezultate deosebite în perioada următoare și ne dorim să reprezinte într-o zi România la nivelul unor competiții internaționale. Mult succes axentistelor noastre.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>