Despre Halloween la Liceul Axente

Catedra de limbi  moderne a Liceului Teoretic “Axente Sever” a organizat miercuri 1 noiembrie 2017 o prezentare a tradițiilor și obiceiurilor occidentale cu ocazia sărbătorii de Halloween. Activitatea s-a desfășurat în biblioteca unității noastre de învățământ și a reunit elevi din clasele a IX-a Filologie, a X-a Științele Naturii Intensiv Engleză, a XI-a Filologie și a XII-a Științele Naturii. Au fost prezentate referate și proiecte powerpoint în limbile engleză și franceză, tematica acestor proiecte fiind reprezentată de originea Halloween-ului, a costumelor și obiceiurilor corespunzătoare sărbătorii de Halloween.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, fiind celebrată în noaptea de 31 octombrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?)

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>