Axentiștii, spiriduși ai lui Moș Crăciun

Pe parcursul anului școlar 2017 / 2018 se desfășoară Proiectul de parteneriat „Împreună cu Ioan Axente Sever”, parteneriat care reunește Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș și Școala Gimnazială din comuna Axente Sever. Acest proiect cuprinde mai multe etape de derulare și are ca scop dezvoltarea patriotismului local și stimularea interesului elevilor pentru activităţi caritabile și schimburi de experienţă.

O primă etapă a acestui proiect s-a derulat pe parcursul lunii decembrie 2017, când elevii liceului nostru au realizat pachete de Crăciun destinate copiilor din comuna Axente Sever. În ziua de 20 decembrie 2017 elevii claselor a X-a Instructor Sportiv și a XI-a Filologie s-au deplasat la Școala Gimnazială din comuna Axente Sever și s-au transformat pentru câteva ore în spiriduși ai lui Moș Crăciun. Însoțiți de doamnele diriginte Lenuța Moldovan și Diana Streza, liceenii noștri au împărțit pachetele de Crăciun tuturor elevilor din învățământul primar. În rolul Moșului care le aduce prichindeilor cadouri s-a aflat Octavian Șerban din clasa a X-a Instructor Sportiv.

Elevii liceului nostru au fost răsplătiți de elevii din comuna Axente Sever cu un program specific sărbătorilor de iarnă, dar și cu o lecție de istorie locală oferită de strănepotul revoluționarului pașoptist Axente Sever.

Proiectul de parteneriat „Împreună cu Ioan Axente Sever” mai cuprinde vizite reciproce ale elevilor celor două unități de învățământ și participarea la activități didactice și extrașcolare. Proiectul se derulează in perioada 1 decembrie 2017 – 15 iunie 2018.

Mulțumim tuturor elevilor și cadrelor didactice din unitatea noastră de învățământ care s-au implicat în organizarea acestei acțiuni și care au reușit să fie spiriduși de Crăciun și să aducă bucurie pe chipul elevilor din comuna Axente Sever.

Cele două campanii vizează promovarea unui stil de viață sănătos și a unor acțiuni de timp liber, în condițiile în care la nivel național statisticile ne arată creșterea consumului de canabis și de alcool în rândul adolescenților.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>