Liceul Axente Sever, de 10 ani in programul Eco-Școala

Ziua de 25 mai 2018 a fost deosebit de importantă pentru liceul nostru, nu doar datorită absolvirii claselor a XII-a, cât mai ales faptului că unitatea noastră de învățământ a fost evaluată în programul ECO-Școala. Acest program este organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie și constă în evaluarea, respectiv reevaluarea unităților de învățământ înscrise la nivel național. Liceul Teoretic „Axente Sever” participă la Programul internațional Eco-Școala încă din 2006, obținând în 2010 Steagul Verde. Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la conştientizarea elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu la clasă şi în acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.

Responsabilii Eco-Școala din clasele liceului nostru s-au intâlnit vineri 25 mai de la ora 8 cu membrii Comisiei de Evaluare a programului Eco-Schools, din care au făcut parte reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Primăriei municipiului Mediaș și ai Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie. Din partea unității noastre de invățământ au participat directoarea instituției Ana-Maria Agîrbiceanu și doamnele profesoare Ioana Hudea şi Delia Duma. Eleva Roxana Bacea din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză a prezentat un raport cu activitățile desfășurate in liceul nostru in cadrul programului Eco-Școala. Liceul Teoretic Axente Sever va primi in cursul anului 2018 o plachetă aniversară pentru implinirea a 10 ani sub Steagul Verde. Placheta aniversară va fi acordată ca apreciere a fidelității in Programul Eco-Schools si obținerea de 5 ori a Steagului Verde.

Programul Eco-Școala are ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale  de mediu. Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la conştientizarea elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu la clasă şi prin acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>