Axentiști la Cluj-Napoca de Ziua Educației

Ziua de 5 octombrie 2018, Ziua Educației, a fost marcată printr-o serie de activități specifice la nivelul liceului nostru, dar și în afara județului. La Liceul Axente Sever elementul central al activităților dedicate zilei de 5 octombrie a fost un careu cu ocazia căruia foști și actuali profesori ai unității noastre de învățământ (profesorul Tudor Horațiu, stabilit în prezent în Canada, dar și elevele Iulia Pietraru și Iulia Oltean, ambele din clasa a XI-a Filologie) au vorbit la unison despre importanța educației, despre necesitatea de a ne instrui și de a învăța în primul rând să fim și să rămânem oameni.

După încheierea acestui careu, elevii clasei a X-a Filologie împreună cu dirigintele Constantin Schiau s-au deplasat la Cluj-Napoca, la o serie de activități desfășurate de Universitatea „Babeș-Bolyai” cu ocazia începerii anului universitar. Astfel, axentiștii clasei a X-a Filologie au vizitat sediul central al universității și au participat la o prezentare a opțiunilor academice pe care instituția din Cluj-Napoca, printre cele mai bine cotate instituții de învățământ superior, le oferă viitorilor studenți.

De asemenea axentiștii au vizitat expoziția intitulată „Mărturii ale istoriei. Înainte și după Marea Unire”, care își propune să surprindă aspecte din societatea românească în perioada 1908 – 1928. Această expoziție este găzduită de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

Ziua Educației, sau Ziua Mondială a Profesorilor, își propune să se concentreze pe „aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume” și să ofere o oportunitate de a lua în considerare aspecte legate de profesori și de predare.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>