JURNAL DE EXCURSIE ALBAC 12-14 OCTOMBRIE 2018

Luna octombrie a adus prima excursie importantă în liceul nostru. Două clase de filologie ale unității noastre de învățământ au avut un sfârșit de săptămână extraordinar la aproape 200 de kilometri de municipiul Mediaș. Este vorba de clasa a IX-a și clasa a X-a Filologie intensiv Engleză care s-au deplasat în munții Apuseni la Albac, județul Alba.

Vineri 12 octombrie, după încheierea orelor de curs, elevii celor două clase s-au îmbarcat în autocar și după aproape 5 ore de călătorie, care a inclus și un popas în Alba Iulia  (ceva mai lung decât și-au dorit organizatorii), au ajuns la destinație, la pensiunea Perla Arieșului din Albac. Gazdele s-au dovedit mai mult decât primitoare, așteptându-i pe axentiști cu o cină consistentă și cu produse tradiționale, alături de cele mai bune condiții de cazare. De fapt ospitalitatea și atenția gazdelor au fost prezente pe tot parcursul sejurului elevilor liceului nostru, aceștia adunându-se sâmbătă seara la un foc de tabără pe platoul pensiunii din Albac.

Un alt element definitoriu al excursiei a fost vremea, aceasta dovedindu-se favorabilă drumețiilor. În cursul zilei de sâmbătă 13 octombrie elevii axentiști s-au deplasat la peștera de la Scărișoara, unde au vizitat cel mai mare ghețar subteran din sud-estul Europei. De asemenea liceenii medieșeni au parcurs pe jos aproape 8 kilometri până la locația taberei pentru elevi din Albac, admirând peisajele care au tăiat răsuflarea participanților.

După două nopți în care distracția a fost la loc de cinste, excursioniștii s-au îmbarcat în autocar pentru a reveni la Mediaș, cu un popas prin municipiul Sibiu. Au rămas în urmă multe amintiri, multe pozne, dar mai ales s-au legat și s-au consolidat prietenii de durată între filologi. De asemenea ne dorim să revenim în asemenea locuri de vis și să aibă loc în continuare cât mai multe asemenea activități la nivelul liceului nostru.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>