IX Filo a reprezentat LTAS de Ziua Armatei

Ziua de 25 octombrie este sărbătorită anual ca fiind Ziua Armatei, ziua în care în 1944 au fost eliberate ultimele două teritorii aparţinând statului românesc, respectiv oraşele Carei și Satu Mare. În amintirea ostaşilor armatei române care şi-au jertfit viaţa în al doilea război mondial pentru eliberarea teritoriului naţional, în fiecare an în municipiul Mediaş au loc manifestări dedicate eroilor neamului.

Manifestarea din Cimitirul Eroilor a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi. A urmat apoi depunerea de coroane din partea Asociaţiei Veteranilor de război, Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă, Poliţiei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Consiliului Local şi Primăriei Mediaş.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a depus o coroană la Cimitirul Eroilor printr-un grup de elevi ai clasei a IX-a Filologie indrumaţi de domnul profesor Scorobeţ Daniel.

Ziua Armatei Române a fost instituită îân 1959. 25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupația hortystă. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>