Axentele a sărbătorit Centenarul Unirii

eul Teoretic „Axente Sever” a organizat miercuri, 28 noiembrie 2018 o activitate dedicată centenarului, respectiv a împlinirii a 100 de ani de când înaintașii noștri au desăvârșit idealul național al românilor, formarea României Mari. În pauza mare a fost organizat un careu în sala de sport a unității noastre de învățământ, la care au participat elevii și cadrele didactice din liceul medieșean.

O parte dintre elevi și dintre profesori s-au îmbrăcat în portul național, și cu toții au purtat tricolorul la piept. Profesorii de istorie le-au împărtășit elevilor evenimentele petrecute în urmă cu 100 de ani, evenimente care au dus la unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu patria mamă România.

Etapele unirii au fost evidențiate de elevii clasei a XI-a Filologie, care au realizat proiecte dedicate Centenarului, și de elevii clasei a XI-a Științele Naturii Intensiv Engleză, care și-au adus contribuția la buna organizare și desfășurare a activității educaționale. O prezentare aparte, cu impact in istoria locală a municipiului nostru, l-au avut elevele Iulia Oltean și Iulia Pietraru din clasa a XI-a Filologie, care ne-au împărtășit câte ceva despre rolul comunității săsești din Mediaș în unirea Transilvaniei cu România.

Proiectele au fost expuse pe mai multe panouri in incinta Liceului Teoretic Axente Sever.

 

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>