Axentiștii luminează sărbătorile copiilor și vârstnicilor

Începutul sărbătorilor de iarnă aduce cu sine dorința fiecăruia dintre noi de a fi mai buni, mai puțin egoiști, de a dărui mai mult decât se poate dobândi și de a aduce un zâmbet pe chipurile celor cărora au avut parte de un destin mai puțin favorabil. Este cazul elevilor Liceului Teoretic „Axente Sever”, care au desfășurat mai multe acțiuni umanitare în prima săptămână a lunii decembrie.

Astfel, în ziua de 6 decembrie 2018 elevii claselor a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și a XI-a Științe Sociale s-au deplasat la Centrul pentru îngrijire a persoanelor vârstnice din municipiul nostru. Acest Centru este administrat de Direcția de Asistență Socială Mediaș și de Asociația Sfântul Mihail Mărturisitorul. Axentiștii au strâns sume de bani cu care au realizat pungi de cadouri și le-au oferit persoanelor vârstnice de la Centrul pentru îngrijire a persoanelor vârstnice situat pe strada Academician Ioan Moraru. Liceenii au fost însoțiți de domnii profesori Claudiu Șimon, Alina Hațegan și de directoarea unității noastre de învățământ Ana-Maria Agîrbiceanu.

Liceenii au rămas profund impresionați de căldura cu care au fost primiți și au simțit din plin bucuria de a dărui pentru a aduce un zâmbet pe chipurile persoanelor vârstnice. De asemenea elevii au intrat în atmosfera Crăciunului și au cântat colinde persoanelor aflate în Centru.

Tot in prima săptămână a lunii decembrie axentiștii au confectionat peste 200 de pachete în cadrul campaniei Shoebox. La finalul săptămânii elevii claselor a XI-a (Filologie, Științele Naturii, Științele Naturii intensiv Engleză, Științe Sociale și Instructor Sportiv), respectiv a XII-a Filologie s-au deplasat în comuna Axente Sever, la Școala gimnazială din Axente Sever și la centrul de plasament din Agîrbiciu, unde au oferit aceste pachete elevilor cu o situație materială precară. Axentiștii au fost însoțiți de doamnele profesoare Lenuța Moldovan, Ioana Bonțida și Diana Streza, alături și de directoarea liceului nostru Ana-Maria Agîrbiceanu.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>