Nous sommes francophones…

În fiecare an pe 20 martie, 74 de tari, membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei celebrează Ziua Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Această sărbătoare a limbii franceze a fost marcată în mod festiv și la Medias, marți, 5 Martie 2019, la Casa Schuller. Manifestarea culturală, organizată de asociația Fran-Mediensis a beneficiat de participarea elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic „Axente Sever” și Liceul Tehnologic „Școala Națională de Gaz”.

Activitatea dedicată Zilei Francofoniei a cuprins o intervenție literară susținută de doamna profesoară Radu Maria, cu tema ,,Monica Lovinescu, o voce pe unde scurte”, și o expunere istorică despre Ziua Franței, realizată de profesorul Constantin Schiau. La acestea s-a adăugat desemnarea câștigătorilor concursului de desen ”Culorile francofoniei”, desemnare realizată de pictorul medieșan Ioan Șarlea. De asemenea nu au lipsit momentele artistice susținute de elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” și cei ai Liceului Teoretic „Axente Sever”. Axentiștii au provenit din clasele a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, a IX-a Instructor Sportiv și din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a Filologie intensiv Engleză. Elevii liceului nostru au fost îndrumați de doamnele profesoare Alina Hațegan și Florentina Luca.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>