X Filo redescoperă muntele la Beliș

Clasa a X-a Filologie a deschis activitățile extrașcolare ale semestrului al doilea la Liceul Teoretic „Axente Sever”. În perioada 22-24 februarie 2019 elevii clasei a X-a Filologie s-au aflat în excursie in inima Apusenilor la Beliș, județul Cluj. Excursioniștii au avut parte de un peisaj de iarnă veritabil și de peisaje care le-au tăiat respirația (la acest lucru contribuind și temperaturile scăzute).

Totul a fost compensat de frumusețea Apusenilor și de buna dispoziție a filologilor axentiști. Elevii clasei a X-a Filologie au surprins pe viu amplitudinea defrișărilor realizate în ultimii ani la Beliș, locul pădurilor fiind luat în mare măsură de unități de cazare turistice. În absența săniilor sau a schiurilor, o parte a axentiștilor au improvizat mijloace de coborâre pe zăpadă.

Clasa a X-a Filologie s-a aflat în a doua sa excursie la Beliș, elevii fiind atrași de ospitalitatea gazdelor și de frumusețea munților Apuseni. Axentiștii iși propun să revină și în perioada sezonului cald pentru a se bucura din plin și de alte atracții ale zonei Beliș-Fântânele.

Activitățile extrașcolare vor continua în perioada următoare la nivelul Liceului Teoretic „Axente Sever”, aflându-se în plină desfășurare olimpiadele pe discipline de învățământ dar și alte activități.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>