Axentisti in drum spre olimpiadele naționale

În această perioadă se află în plină desfășurare concursurile și olimpiadele școlare pe discipline de învățământ, cele mai multe ajunse la faza județeană. Liceul Axente are deja primul elev calificat la o olimpiadă națională.

Păstrând tradiția ultimilor ani, în care geografia a dat un olimpic național, în acest an 2019 primul olimpic calificat la faza națională de geografie se numește Sebastian Fetean și este în clasa a X-a Matematică Informatică. Acesta a obținut locul I la nivelul claselor a X-a din județ. De asemenea o performanță remarcabilă la olimpiada județeană de geografie a mai obținut Robert Cristea din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, câștigător al locului III.

Acestora li se adaugă mențiunile obținute de Diana Nicula din clasa a IX-a Științe Sociale și Ștefan Muntean din clasa a IX-a Matematică Informatică, Maria Morari din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și de elevii Ciprian Gritto și Anne Marie Loeillot, ambii din clasa a XII-a Științe Sociale.

La un pas de olimpiada națională de limba engleză se află eleva Ioana Blaga din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză. Aceasta a obținut cel mai mare punctaj la faza județeană a acestei discipline și va susține proba de baraj sâmbătă 16 martie. Ioana Blaga are un istoric amplu dedicat limbii engleze, atât anul trecut cât și anul acesta calificându-se la faza regională a concursului Public Speaking.

Le dorim succes elevilor calificați, îi felicităm pe toți elevii participanți și pe cadrele didactice care i-au îndrumat, și așteptăm alte rezultate similare și de la olimpiadele județene ale celorlalte discipline de învățământ.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>