Mentiuni pentru olimpicii axentisti la istorie

Jumătatea lunii martie a adus alte faze județene ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ. Nu mai puțin de 6 elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” au participat sâmbătă 16 martie 2019 la olimpiada județeană de istorie, găzduită de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Dintre cei 6 axentiști doar Iulia Pietraru din clasa a XI-a Filologie a fost o ”veterană” a competiției, aflându-se la a 3-a sa participare, ceilalți 5 participanți fiind la debut.

Este vorba de Ioana Gîrnod din clasa a IX-a Filologie, Nicoleta Dîmbean din clasa a X-a Științe Sociale, de Vlad Herța și Denisa Moga, ambii din clasa a XI-a Științe Sociale, și de Luminița Dancu din clasa a XII-a Științe Sociale. Cu excepția clasei a IX-a, axentiștii au obținut cele mai bune rezultate din zona de nord a județului Sibiu, iar cei 3 elevi ai claselor a XI-a au obținut mențiuni la olimpiada județeană de istorie.

Tot sâmbătă 16 martie 2019 a avut loc și olimpiada județeană de limba franceză. Deși este vorba de o disciplină școlară de care elevii par să se îndepărteze tot mai mult, liceul nostru a avut două reprezentante ale clasei a IX-a care au obținut mențiuni. Este vorba de Francisca Ienei din clasa a IX-a Filologie și de Diana Nicula din clasa a IX-a Științe Sociale.

Pentru Diana Nicula a fost o decizie dificilă, intrucât se calificase și la olimpiada județeană de istorie. Aceasta și-a exprimat speranța că în anul următor programul concursurilor școlare îi va permite să participe la cât mai multe asemenea olimpiade.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>