Primul club Lions la Liceul Axente

La 5 aprilie 2019 s-a constituit la nivelul Liceului Teoretic „Axente Sever” primul club Leo, sub egida Lions Mediaș. Președintele Asociației Lions Club Mediaș Sorin Costache și secretara Lions Club România Pompilia Szellner s-au aflat vineri 29 martie la unitatea noastră de învățământ pentru a prezenta principiile și proiectele de organizare și funcționare ale clubului Lions România.

Activitatea s-a desfășurat în cabinetul de chimie al liceului nostru și au participat elevi ai claselor IX-XI care s-au arătat interesați în a deveni voluntari Leo. Acești elevi au devenit fondatorii Leo Club Mediaș.

Cluburile Leo sunt o organizație de tineret a Lions Clubs International. Cuvântul LEO este un acronim pentru Leadership, Experience, Opportunity. Cluburile LEO încurajează tinerii să deprindă calități de leadership prin participarea în activități de servicii sociale. Membrii unui club Leo conduc diverse proiecte în domeniile sănătății, pentru persoanele în vârstă, pentru copii, pentru persoane cu dizabilități, educație și dezvoltare personală.

Clubul Lions Mediaș este al 20-lea club înființat la nivel național și este condus de Sorin Costache, fost secretar al primăriei Municipiului Mediaș. Cea mai recentă activitate a clubului medieșean a fost premierea a 13 elevi de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, participanți ai concursului „Afișe Pentru Pace”.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>