Cireasa de pe tort … excursia de la Albac

Săptămâna Altfel la Liceul Teoretic Axente Sever s-a desfășurat înaintea vacanței de primăvară, în perioada 15-19 aprilie 2019. Această perioadă a cuprins celebra activitate ”Licean pentru o zi”, în care elevii claselor a VIII-a au vizitat unitatea noastră de învățământ și s-au informat despre oferta educațională a LTAS, dar și numeroase acțiuni petrecute în municipiul Mediaș, la Alba-Iulia, Cluj-Napoca sau Sovata.

Școala Altfel s-a încheiat grandios cu o excursie pe 3 zile la Albac, județul Alba. La excursie au participat în special elevii clasei a IX-a Filologie intensiv Engleză și a X-a Științele Naturii intensiv Engleză. Excursia a început pe 18 aprilie cu un popas la Cheile Aiudului și la castelul ”Templul Cavalerilor” din Vălișoara. Pe traseu a urmat satul Rîmetea, străjuit de Piatra Secuiului, un perete stâncos foarte spectaculos, înalt de 1129 de metri.

Axentiștii au vizitat și muzeul etnografic de la poalele Trascăului și au admirat uneltele și portul popular al locuitorilor din Rîmetea. Au urmat 2 zile de distracție și bună dispoziție la Albac, un loc familiar deja indeosebi celor din clasa a IX-a Filologie.

În ultima zi a excursiei, axentiștii au vizitat Muzeul Mineritului de la Roșia Montană, au coborât într-o galerie la o adâncime de aproape 50 de metri și au ascultat povești despre spirite ale aurului numite vâlve, care ii ajutau pe mineri să găsească aur.

În cele din urmă, după un scurt popas la Alba Iulia, axentiștii s-au reîntors în Mediaș și au intrat în binemeritata vacanță de primăvară, dedicată sărăbătorilor pascale.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>