Final de drum pentru promoția 2019 a LTAS

Ultima săptămână a lunii mai a însemnat și ultima săptămână din viața de elevi a promoției 2015-2019 a Liceului Teoretic Axente Sever. Această săptămână a început foarte bine din punct de vedere organizatoric, 136 de elevi din 139 înscriindu-se pentru examenul național de Bacalaureat.

Ca o completare, putem adăuga faptul că liceul nostru are deja prima elevă absolventă a examenului maturității, în persoana Andreei Dragoman din clasa a XII-a Științe Sociale. Andreea a susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea specială dedicată olimpicilor și l-a promovat fără mari emoții.

Ultimele zile ale săptămânii trecute au adus pentru absolvenții noștri conștientizarea faptului că o etapă importantă a vieții lor se apropie de final. Joi 30 mai 2019 clopoțelul a sunat pentru ultima dată pentru absolvenții unității noastre de învățământ. Elevii claselor a XI-a i-au condus pe cei de a XII-a în sălile lor de clasă, unde într-o atmosferă plină de emoții și amintiri, s-a desfășurat ultima oră de dirigenție. Ulterior absolvenții au colindat pentru ultima dată holurile liceului nostru și cancelaria, în acordurile versurilor Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus.

Emoțiile absolvenților liceului nostru s-au amplificat la Sala Polivalentă, unde s-a desfășurat cursul festiv dedicat încheierii clasei a XII-a. În prezența părinților aflați în tribune, a viceprimarului municipiului Mediaș Christine Thellmann și a părintelui Achim Sărășan, cei 5 diriginți au strigat pentru ultima dată catalogul. Astfel a luat sfârșit cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui elev, perioada de licean, perioada în care s-au stabilit și s-au consolidat prieteniile capabile să dureze pentru totdeauna.

Absolvenții axentiști s-au reunit pentru ultima dată în calitate de liceeni la restaurantul Reya, acolo unde vineri 31 mai s-a desfășurat banchetul claselor a XII-a. Pentru ei urmează examenul maturității, examen care începe de luni 3 iunie, cu proba orală de competențe la Limba și literatura Română.

Conducerea Liceului Teoretic Axente Sever, împreună cu cadrele didactice ale unității noastre de învățământ, le doresc absolvenților axentiști succes la toate examenele vieții, primul dintre aceste examene fiind cel de Bacalaureat.

 Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>