Filo 2009 a revenit la LTAS

Fiecare generație care își încheie studiile la Liceul Teoretic Axente Sever păstrează cu sine mândria de a fi axentist și transmite acest mesaj tuturor oamenilor cu care intră în contact de-a lungul vieții. Perioada liceului îi formează ca oameni, îi pregătește ca adulți și le oferă resursele de a-și crea propriul drum în viață. Au demonstrat acest lucru membrii generației 1969 care s-a reunit la liceul nostru după o jumătate de secol, au demonstrat-o zilele trecute și absolvenții promoției 2009 de la Filologie.

Vineri 7 iunie, generația 2009 a clasei a XII-a Filologie s-a reîntors cu emoție în băncile Liceului Teoretic Axente Sever. Pașii spre sala de clasă i-au realizat pe acordurile Gaudeamus Igitur, aduse de elevii actualei clase a XI-a Filologie intensiv Engleză. S-a păstrat astfel tradiția existentă in unitatea noastră de învățământ, conform căreia clasele a XI-a îi conduc in sălile de clasă pe absolvenții claselor a XII-a.

Emoții puternice au fost și pentru diriginta clasei a XII-a Filologie 2009, doamna Doina Frunzetti, cea care a avut misiunea de a striga catalogul clasei, dar și pentru cadrele didactice care au predat acestei generații în urmă cu un deceniu. Adolescenții de atunci au devenit adulții de azi, însă spiritul le-a rămas neschimbat iar reîntâlnirea le-a trezit amintiri din vremurile în care primeau note mai mici sau mai mari, făceau pozne de toate felurile sau trăiau fiorul primei iubiri.

Le urăm absolvenților Filo 2009 mult succes în viață și în proiectele personale, familiale și profesionale în care sunt implicați. Pentru ei, următoarea strigare a catalogului, în aceeași componență, va avea loc în 2029.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>