Date statistice despre Bacalaureat 2019

Sesiunea iulie 2019 a examenului național de bacalaureat a scos în evidență câteva realități. În primul rând, faptul că la nivel național procentul de promovabilitate al examenului maturității a fost de 69%. În al doilea rând, procentul de promovabilitate înregistrat la nivelul județului Sibiu a fost de 82,69%.

Liceul Teoretic Axente Sever a obținut un procent de promovabilitate de 88,97%, peste media județului Sibiu. În zona de nord a județului Sibiu, în afara unității noastre de învățământ, doar Școala Națională de Gaz a mai obținut un procent peste media înregistrată la nivel județean.

Cea mai mare notă înregistrată la Limba și Literatura Română la nivelul Liceului Teoretic Axente Sever a fost obținută de Pandea Jessie, din clasa de Științe Sociale. Jessie a obținut nota 9.70.

În privința disciplinei obligatorii a profilului, Madina Goage din clasa de Filologie a obținut nota 10 la Istorie, iar Andrei Dragomir din clasa de Matematică Informatică a obținut nota 9,65 la matematică.

Proba la alegere a examenului de Bacalaureat a permis obținerea a zece note de 10. Șapte dintre acestea au fost obținute la Geografie (Bianca Breaz, Ciprian Gritto, Jessie Pandea și Diana Vodă de la clasa de Științe Sociale, respectiv Oana Cerghizan, Alex Bîrsan și Andreea Lup din clasa de Filologie).

Note de 10 au fost obținute și la proba de Informatică (Andrei Tarko și Dan Horea din clasa de Matematică Informatică) respectiv la Biologie (Laura Eftincă din clasa de Științele Naturii).

Note foarte bune au fost obținute și la disciplinele socio-umane, cele mai mari note din județ fiind obținute de două eleve de la Filologie, Alexandra Pușcă la psihologie (nota 9,80) și Paula Suciu la Economie (nota 9,70).

Îi felicităm pe absolvenții Liceului Teoretic Axente Sever care au promovat primul examen important din viața lor și le dorim mult succes la examenele de admitere. Majoritatea facultăților realizează înscrierile în perioada 15-22 iulie.

Pentru absolvenții care nu au promovat examenul de Bacalaureat, înscrierile pentru a doua sesiune se desfășoară în perioada 15-19 iulie, iar cei care au de susținut examene de corigențe se vor putea înscrie în ziua de 26 iulie.

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>