5 axentisti la Jocurile Internaționale ale Copiilor

În perioada 10-14 iulie orașul Ufa din Federația Rusă a găzduit a 53-a ediție a Jocurilor Internaționale ale Copiilor. Municipiul Mediaş participă la Jocurile Internaţionale ale Copiilor încă din anul 1996, iar an de an sportivii din orașul de pe malurile Târnavei Mari au înregistrat performanţe deosebite, obţinând peste 40 de medalii.

Delegația Mediașului la Jocurile Internaționale ale Copiilor a cuprins 15 copii și 6 oficiali și a fost condusă de profesorul Mihai Moldovan, Directorul Clubului Sportiv Școlar Mediaș.

5 din cei 15 elevi au plecat la Ufa ca absolvenți ai clasei a VIII-a și s-au întors la Mediaș ca elevi ai Liceului Teoretic Axente Sever.

Iulia Mărginean a obținut medalia de aur la proba de atletism de 800 de metri. Noua axentistă și-a egalat performanța de anul trecut, când la ediția Jocurilor Internaționale ale Copiilor de la Ierusalim a obținut aceeași medalie de aur la aceeași probă. Iulia Mărginean a fost admisă în clasa a IX-a a profilului de Științele Naturii intensiv Engleză.

Un alt atlet care a devenit axentist este Mihai Baciu, care în următorii 4 ani va face parte din clasa de Științe Sociale. Mihai Baciu s-a calificat în finala probei de aruncare a greutății și a încheiat finala pe locul al 6-lea.

În clasa a IX-a Matematică Informatică au fost admiși 3 baschetbaliști care au reprezentat municipiul nostru la Ufa. Este vorba de Andrei Albu, Bruno Babinsky și Vlad Popa. Cei 3 axentiști sunt pregătiți de antrenorul Cosmin Ploscar.

Andrei Albu se află la a doua participare la Jocurile Internaționale ale Copiilor, el făcând parte, alături de Iulia Mărginean, din delegația care a participat anul trecut la Ierusalim.

Municipiul Mediaș este singurul oraș din România care participă la aceste jocuri și a organizat ediția din 1999 a Jocurilor Internaționale ale Copiilor.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>