Alex Pintea și Silviu Mija, premiul I la Olimpiada Nationala a Mestesugurilor Artistice Traditionale

În perioada 24-28 2019 iulie în municipiul Sibiu s-a desfășurat a 24-a ediție a Olimpiadei Naționale a Meșteșugurilor Artistice Tradiționale. La eveniment au participat aproape 250 de copii din 5 țări, talentaţi în olărit, ţesut, sculptură lemn, metaloplastie, încondeiat ouă, confecţionat podoabe și păpuşi în port popular, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn și brodat.

Între cei 250 de elevi s-au aflat și doi axentiști. Este vorba de Alexandru Călin Pintea, din clasa a X-a Matematică Informatică, și de Silviu Mija, din clasa a X-a Instructor Sportiv. Alexandru Pintea a a obtinut premiul I la sectiunea Mobilier Pictat, în timp ce Silviu Mija a reușit aceeași performanță la secțiunea Metaloplastie.

Cei doi axentiști au repetat performanțele obținute în luna martie la faza județeană a Olimpiadei „Meșteșuguri artistice tradiționale”, găzduită tot de Muzeul Astra, prilej cu care au obținut premiul I la Mobilier Pictat, respectiv Metaloplastie.

Olimpiada Națională a Meșteșugurilor Artistice Tradiționale a fost organizată de Muzeul ASTRA, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Elevii participanți au provenit din 31 de județe din țara noastră, dar și din Republica Moldova, Bulgaria, Suedia și China.

Îi felicităm pe axentiștii care au reprezentat liceul nostru cu mândrie la Olimpiada națională a „Meșteșugurilor artistice tradiționale” .

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>