Karatiștii LTAS, castigatori ai Cupei Romaniei

La sfârșitul lunii septembrie Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea a găzduit o nouă ediție a Cupei României la Karate Wukf, competiție care a reunit peste 600 de sportivi din 60 de cluburi. Municipiul Mediaș a fost reprezentat de Clubul Ippon, care a avut in concurs 24 de sportivi.

Patru dintre sportivii Clubului Ippon Mediaș sunt elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” și au participat la categoria de vârstă de 14-15 ani. Este vorba de Iulia Ivan din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și de Samira Armenean din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, respectiv de gemenii Andrei și Mihai Toma din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză. Cei 4 axentiști au concurat atât individual cât și in echipă, reușind să obțină rezultate notabile.

Astfel, Iulia Ivan și Samira Armenean au obținut două medalii de aur cu echipa CS Ippon la două competiții de kumite, iar in competiția de kata pe echipe Samira Armenean a obținut locul al 3-lea. De asemenea gemenii Andrei și Mihai Toma au obținut două medalii de aur cu echipa CS Ippon la două competiții de kumite băieți.

La competițiile individuale Samira Armenean a obținut locul 3 la kumite și locul 4 la kata, în vreme ce Andrei și Mihai Toma au obținut fiecare locul 3 la kumite. Andrei Toma a obținut locul 3 și la kata băieți, iar aurul a fost obținut de Iulia Ivan la kumite.

Pentru Iulia Ivan a fost ultima competiție la categoria de vârstă 14-15 ani, ea urmând să evolueze într-o categorie superioară, aceea de 16-17 ani.

În ceea ce o privește pe Samira Armenean, aceasta este cea mai experimentată karatistă din rândul axentiștilor, ea practicând karate-ul de la vârsta de 4 ani. Prima ei competiție internațională a fost la aceeași vârstă de 4 ani, în Italia anului 2008, unde a obținut locul I la Trofeul Pinnochio, iar de atunci a strâns peste 300 de medalii.

Sportivii clubului Ippon Mediaș sunt pregătiți de antrenorii Dora Maria Hanga și Doru Țichindelean. Aceștia se pregătesc pentru Cupa Campionilor Europeni care va avea loc la Cluj Napoca, în zilele de 9 și 10 decembrie. In plus Samira Armenean se pregătește să susțină examenul pentru centura neagră.

Îi felicităm pe karatiștii axentiști și pe antrenorii lor de la Clubul Ippon Mediaș și le dorim mult succes in competițiile organizate de Federația Română de Karate Wukf.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>