Axentistii au realizat istoricul calamitatilor naturale din Medias

În fiecare an pe data de 13 octombrie se aniversează Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Această zi reprezintă o oportunitate pentru promovarea unei culturi globale cu privire la reducerea efectelor acestor fenomene, precum și pentru conștientizarea efectelor distructive ale dezastrelor.

În acest sens elevii Liceului Teoretic Axente Sever au participat joi 10 octombrie 2019 la o acțiune dedicată Zilei Internaționale pentru reducerea riscului dezastrelor naturale. Acțiunea a fost organizată de Primăria Municipiului Mediaș și s-a desfășurat în incinta Bibliotecii Municipale ,,Stephan Ludwig Roth”. Elevii claselor a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză și a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, îndrumați de domnul profesor Daniel Scorobeț au participat la o prezentare a istoricului inundațiilor din oraș. Prezentarea a fost realizată de Ioan David, consilier pentru Situații de Urgență în cadrul Primăriei Mediaș, și a trezit interesul axentiștilor participanți.

13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale de către Organizația Națiunilor Unite. Schimbările climatice la scară globală şi regională contribuie la accentuarea intensităţii şi creşterea frecvenţei fenomenelor şi proceselor periculoase precum secetele, aversele de ploaie, inundaţiile, îngheţurile etc.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>