Cavalerii medievali axentisti si-au demonstrat abilitățile … gastronomice

În urmă cu ceva timp am povestit pe larg despre elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” care sunt membri ai ordinelor medievale cavalerești și participă la festivaluri medievale în diverse orașe ale țării.

De data aceasta liceenii axentiști și ordinele cavalerești pe care le reprezintă s-au reunit sâmbătă 19 octombrie 2019 la Mediaș. Mai exact la Hanul Greweln, unde s-a desfășurat un festival culinar dedicat bucătăriei medievale. Festivalul s-a numit „Gastronomia în Campania Militară din secolul al XV-lea la Mediaș”.

Organizatorul acestei reuniuni gastronomice a fost Ordinul Cavalerilor de Mediaș, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Primăriei municipiului Mediaș.

În afara ordinelor cavalerești din municipiul nostru și din alte orașe ale țării, festivalul gastronomic s-a bucurat de participarea unor ordine cavalerești din țări precum Turcia, Croația sau Bosnia-Herțegovina. Domnițele axentiste, indiferent de ordinul de proveniență, au fost la înălțime, și cu ocazia festivalului gastronomic, Ordinul Cavalerilor de Mediaș a avut parte de o dublă sărbătoare.

Pe de o parte a fost vorba de aniversarea a 20 de ani de activitate a acestui Ordin, iar pe de altă parte publicul a asistat la apariția unei noi trupe care se joacă cu … focul, trupa Hyperion.

Liceul Teoretic „Axente Sever” are cel puțin 8 elevi care fac parte din 3 ordine cavalerești care activează în municipiul nostru. Este vorba de Lariana Varga din clasa a XII-a Științe Sociale și de Cristian Titi din clasa a IX-a Instructor Sportiv, care fac parte din Ordinul Paladinilor de Terra Medies.

Ordinul Teutonilor Transilvaniei o are ca reprezentantă pe Anca Rus din clasa a XI-a Filologie, în vreme ce Ordinul Cavalerilor de Mediaș îi are in prim plan pe Nițoiu Bogdan și Andreea Popa din clasa a X-a Științe Sociale, Nicu Hînsa din clasa a X-a Matematică Informatică și alți doi boboci ai unității noastre de învățământ: Georgiana Stroia din clasa a IX-a Științe Sociale și Gabriel Enăchiță din clasa a IX-a Instructor Sportiv.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>