Traditia team building-urilor continua la Liceul Axente

A început în 2015 cu o activitate de weeke-nd la Păltiniș…s-a extins apoi în 2017 la Gura Râului iar în 2018 la Sovata, cu ocazia centenarului Marii Uniri. În acest an 2019 cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Axente Sever” s-au deplasat în comuna Băgaciu județul Mureș pentru o activitate deosebită de sfârșit de săptămână.

Team building-ul anului 2019 a avut o tematică aparte, legată de istoria și tradițiile gastronomice și viticole ale comunei Băgaciu. În acest sens cadrele didactice ale unității noastre de învățământ s-au deplasat sâmbătă 16 noiembrie 2019 la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Mediaș în satul săsesc atestat din anul 1351.

A fost vizitat elementul de atracție al comunei, respectiv Biserica Evanghelică, a cărei construcție a început în 1389. Domnul profesor Schiau Constantin a condus turul Bisericii evanghelice și a fortificațiilor înconjurătoare, în condițiile în care Biserica Evanghelică păstrează un valoros altar poliptic cu sculpturi, strane executate de Johannes Reychmuth și fragmente de picturi murale datând din secolele XV-XVI.

Un alt aspect al activitatății de team building a fost cel al fostei crame din Băgaciu, cramă alimentată în trecut de numeroasele terenuri de viță de vie.

Profesorii liceului medieșean au fost cazați la o pensiune din localitate și s-au bucurat din plin de peisajele mirifice ale zonei și de ospitalitatea localnicilor. Concluziile activității vor fi diseminate ulterior la nivelul unității de învățământ

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>