Axentistii, „abonati” la Campionatul European de Sah online

Miercuri 20 noiembrie 2019 Liceul Teoretic „Axente Sever” a participat la a treia ediție a Campionatului European de Șah online, competiție organizată de Federația Europeană de Șah și de Federația Internațională Școlară de Șah. La această competiție s-au înscris 27 de echipe din România, Rusia, Republica Moldova, Estonia, Muntenegru sau Israel.

Activitatea s-a desfășurat într-unul din cabinetele de informatică ale unității noastre de învățământ, cu participarea a doi elevi ai liceului medieșean. Este vorba de Andreea Armean din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și de Dennis Stoica din clasa a IX-a Matematică Informatică.

În afara celor doi elevi au existat 2 participanți de la școli gimnaziale, printre cei mai buni șahiști ai Mediașului la categoria lor de vârstă. Aceștia sunt Ștefania Czika de la Școala gimnazială Hermann Oberth și Adrian Mihăilă de la Școala gimnazială George Popa.

Cei 4 șahiști au fost îndrumați de domnii profesori Miredda Câmpean și Emil Deliman. Echipa Mediașului are șansa să se califice la Campionatul European Școlar de anul viitor din insula Creta.

Este pentru a doua oară consecutiv când liceul nostru participă la Campionatul European de Șah online, după ce în 2018 alți practicanți ai sportului minții și-au testat abilitățile cu elevi din celelalte țări participante. Axentiștii își propun să-și dezvolte abilitățile și viteza de reacție în domeniul sportului minții și să participe la cât mai multe asemenea competiții.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>