Leo Club Medias a intrat oficial in marea familie Lions

Vineri 22 noiembrie 2019 Primăria Municipiului Mediaș a găzduit operațiunea de chartare a Clubului Leo de la Liceul Teoretic „Axente Sever” în Lions Club România. „Nașii” axentiștilor Leo au fost membrii clubului Lions Mediaș, reprezentați de doamna președinte Rizolu Charlotte și de secretarul Sorin Costache.

Cei 31 de membrii fondatori ai Clubului Leo Mediaș de la Liceul Teoretic „Axente Sever” au avut parte de „botezul” Lions. Activitatea de chartare a fost coordonată de doamna vice-guvernator II Lions Club România Pompilia Szellner, iar documentul oficial de intrare în Lions Club România a fost înmânat de Alexandru Ignat Vicepreședinte Leo District 124 România. Charta a fost primită de președintele Leo Club Mediaș, Andrei Pumnea din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză.

Leo Club Mediaș are 31 de membri fondatori din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul Teoretic „Axente Sever”. Vicepreședintele Leo Club este Iulia Muntean, funcția de secretară a clubului este deținută de Francisca Ienei, iar trezorieră este Georgiana Tufă, toate cele 3 fiind eleve în clasa a X-a Filologie intensiv Engleză.

Lor li se adaugă Andrada Vaschi din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, din poziția de director de imagine al clubului. Andrada administrează pagina oficială a clubului, Alpha Leo Club Mediaș. Cei 31 de elevi sunt coordonați de doamna profesoară Alina Hațegan.

La operațiunea de chartare a clubului Leo a participat și Ana-Maria Agîrbiceanu, directoarea Liceului Teoretic „Axente Sever”. „Sunt bucuroasă de faptul că la 7 luni de la constituirea primului club Leo la Liceul Axente, participăm la primirea clubului Leo în marea familie a voluntarilor Lions. În unitatea noastră de învățământ acțiunile de voluntariat au fost întotdeauna încurajate și susținute atât de cadrele didactice cât și de elevi, motiv pentru care salut implicarea liceenilor axentiști în acțiuni care au ca scop îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate. Urez bun venit clubului Leo de la Liceul Teoretic „Axente Sever” în rândul celei mai mari organizaţii de voluntariat din lume”, a declarat directoarea liceului medieșean.

Cluburile LEO încurajează tinerii să deprindă calități de leadership prin participarea în activități de servicii sociale. Membrii unui club Leo conduc diverse proiecte în domeniile sănătății, pentru persoanele în vârstă, pentru copii, pentru persoane cu dizabilități, literație și educație și dezvoltare personală. Clubul Lions Mediaș este al 20-lea club inființat la nivel național.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>