Activități extrascolare in preajma Zilei Nationale

Intrăm în ultima lună a anului 2019, un an plin de evenimente și de activități școlare și extrașcolare, în care axentiștii noștri s-au implicat cu brio.

Sfârșitul lunii noiembrie a adus cu sine mai multe activități care i-au avut în prim plan pe elevii liceului nostru dar și pe cadrele sale didactice. Iată o sinteză a celor mai importante acțiuni desfășurate în ultima săptămână a lunii noiembrie.

 1. Concursul Yummy Marathon

A treia ediție a concursului gastronomic Yummy Marathon, organizată de Liceul Tehnologic Automecanica, a adus cu sine participarea liceenilor din clasele a X-a Filologie intensiv Engleză și a X-a Științele Naturii intensiv Engleză la probele dedicate bucătăriei tradiționale. Axentiștii au obținut premiul I pentru cel mai original decor.

 2. Thanksgiving day (Ziua Recunoștinței)

Thanksgiving Day este o sărbătoare anuală în care i se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ziua Recunoștinței este sărbătorită în cea de-a patra joi a lunii noiembrie în Statele Unite ale Americii. În acest an Ziua Recunoștinței a fost sărbătorită joi 28 noiembrie 2019 la Liceul Teoretic „Axente Sever” de către elevii clasei a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză indrumați de doamna profesoară Iulia Mărginean. Aceștia au pregătit o masă specială, și după ce fiecare elev a explicat pentru ce anume este recunoscător, în semn de mulțumire au mâncat împreună bunătățile pe care le-au pregătit cu multă dragoste. Tradiția Zilei Recunoștinței a fost inițiată de elevii clasei a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză încă din primul lor an de liceu.

 3. Ecologizarea curții liceului nostru

Tot joi 28 noiembrie 2019 elevii clasei a X-a Științele Naturii intensiv Engleză impreună cu dirigintele lor domnul profesor Daniel Scorobeț au desfășurat o activitate extrașcolară eco, datorită faptului că liceul nostru este și va fi Eco-Școală. Concret, axentiștii au curățat curtea liceului de urmele toamnei și au plivit straturile de flori.

Luna decembrie se anunță cel puțin la fel de fructuoasă, elevii liceului nostru urmând să participe atât la concursuri școlare (olimpiade pe discipline de invățământ) cât și la activități extrașcolare dedicate zilei naționale a României și sărbătorilor de iarnă.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>