„Impreună cu Ioan Axente Sever” si in acest an școlar

Începând din anul școlar  2017 – 2018 se desfășoară Proiectul de parteneriat „Împreună cu Ioan Axente Sever”, parteneriat care reunește Liceul Teoretic “Axente Sever” din Mediaș și Școala Gimnazială din comuna Axente Sever. Acest proiect cuprinde mai multe etape de derulare și are ca scop dezvoltarea patriotismului local și stimularea interesului elevilor pentru activităţi caritabile și schimburi de experienţă.

Proiectul de parteneriat „Împreună cu Ioan Axente Sever” continuă și în acest an școlar prin organizarea unor vizite reciproce care pun în prim plan discutarea aspectelor legate de personalitatea lui Axente Sever și a contextului social și politic în care a trăit acesta. Un alt obiectiv îl constituie desfășurarea unei activități caritabile care oferă șansa elevilor de liceu să devină altruiști, precum și derularea unor activități didactice cu ajutorul cărora elevii de la școala gimnazială pot cunoaște aspecte legate de disciplinele de invățământ predate la liceu.

Prima activitate din acest proiect a presupus o vizită a liceenilor axentiști la Școala Gimnazială „Axente Sever” în ziua de 10 decembrie 2019, prilej cu care elevii din învățământul primar au pregătit o serbare cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă.

Elevii clasei a IX-a Matematică-Informatică, îndrumați de doamnele profesoare Lenuța Moldovan și Diana Streza au oferit cadouri de tip Shoebox, la realizarea cărora au contribuit toți elevii liceului și toate cadrele didactice. Organizatorii le mulțumesc elevilor și cadrelor didactice din unitatea noastră de învățământ pentru implicarea lor în încercarea de a aduce un strop de bucurie și culoare sărbătorilor de iarnă.

Proiectul de parteneriat „Împreună cu Ioan Axente Sever” mai cuprinde vizite reciproce ale elevilor celor două unități de învățământ și participarea la activități didactice și extrașcolare. Proiectul se derulează până la finele anului șolar în curs.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>