Oana Bognean, prima olimpica nationala a liceului nostru

Luna februarie marchează începutul concursurilor și olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ, concursuri ajunse în faza etapelor județene. În acest sens duminică 2 februarie 2020 Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu a găzduit olimpiada județeană de limbi clasice (limba latină).

Unitatea noastră de învățământ a fost reprezentată de eleve ale claselor de filologie, îndrumate de doamna profesoară Viorica Vincze. La clasa a IX-a din partea Liceului Teoretic „Axente Sever” au participat Sonia Bărbat și Oana Bognean, ambele din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză.

Axentistele noastre au fost la înălțime, reușind să obțină rezultate meritorii. Astfel, Sonia Bărbat s-a clasat pe poziția a 5-a în ierarhia județeană, în vreme ce Oana Bognean a ocupat primul loc cu un total de 90 de puncte.

Primul loc pe județ la limba latină i-a adus Oanei calificarea la olimpiada națională a acestei discipline, olimpiadă care se va desfășura la Târgu Jiu în perioada 14-19 aprilie 2020.

O felicităm pe Oana, o felicităm pe Sonia pentru rezultatele obținute, și le ținem pumnii strânși axentiștilor să obțină rezultate similare în perioada următoare la celelalte olimpiade județene pe discipline de învățământ.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>