Clasele a XII-a Mate Info și a XII-a Sport, la inaltime la programare Java și…limba engleza

Bogdan Biro, Cristian Cândea și Delia Maier … toți 3 sunt elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever” în clasa a XII-a și mult timp au făcut parte din clasa de Matematică-Informatică. Primul dintre ei, Bogdan Biro și-a descoperit vocația sportivă și este elev în clasa a XII-a Instructor Sportiv, dar cu siguranță cei 3 ani petrecuți la Mate-Info își spun cuvântul.
 Bogdan și Cristi au participat la a patra ediție a Competiției Java – Programează în Greenfoot, organizată de Adfaber cu sprijinul Oracle Academy. Competiția Greenfoot încurajează în fiecare an elevii să își descopere pasiunea pentru programare într-un mod interactiv și, de ce nu, să pornească pe drumul către o carieră din domeniul IT.
 La competiția din acest an au participat 84 de proiecte din toată țara, singurul validat din județul Sibiu fiind cel al Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de proiectul Burst, realizat de cei doi axentiști sub coordonarea dirigintei lor, doamna Gabriela Florea. Proiectul Burst s-a clasat pe locul al doilea în competiția Java – Greenfoot.
 Java este cel mai cunoscut limbaj de programare din lume, iar pentru mulți participanți, o astfel de competiție este singura șansă de a pune în practică teoria învățată la orele de informatică. Felicitări axentiștilor noștri pentru implicarea și creativitatea de care au dat dovadă, dar mai ales pentru interesul acordat față de tehnologie și programare.
 În același timp clasa a XII-a Matematică-Informatică nu excelează numai la programare ci și la alte discipline la nivel înalt. Astfel, Delia Maier s-a calificat la începutul lunii martie la barajul pentru faza națională a Olimpiadei de Limba Engleză cu un total de 95 de puncte.
 Îi dorim succes Deliei să se califice la faza națională, după ce se vor relua cursurile, și să reprezinte cu succes unitatea noastră de învățământ la cel mai înalt nivel.
prof. Schiau Constantin
Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>