Sorina Cristina Duma, „ocrotită” de…Eminescu

Începutul anului 2020, departe de coronavirus, a adus cu sine desfășurarea celei de-a 20-a ediție a Concursului Național de Poezie “Ocrotiți de Eminescu”. Acest concurs s-a desfășurat sâmbătă 25 ianuarie 2020, la Palatul Cultural Blaj.

Liceul Teoretic „Axente Sever” a fost reprezentat la acest concurs de eleva Sorina Cristina Duma din clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. Axentista noastră, indurumată de doamna profesoară Diana Streza, a participat la secțiunea de creație a concursului de poezie și a obținut premiul al III-lea.

Deși este elevă in clasa a XII-a a profilului de Științele Naturii intensiv Engleză, Sorina Cristina Duma are numeroase inclinații filologice, fiind autoarea mai multor poezii in anii de liceu. O posibilă destinație de viitor pentru Sorina după absolvirea liceului poate fi facultatea de psihologie de la Cluj Napoca.

Îi dorim mult succes la examenul maturității și spre domeniul care i se va părea cel mai potrivit pentru ea.

A XX-a ediție a Concursului Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” a fost organizată de Asociațiunea „Astra” – Despărțământul „Timotei Cipariu” Blaj, Primăria Municipiului Blaj, Biblioteca Municipală „Școala Ardeleană” Blaj, Colegiul Național „I. M. Clain” Blaj, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>