Sahiștii LTAS, „ageri” la Cupa Ager

Sportul minții are un viitor promițător la Liceul Teoretic „Axente Sever”. În afara unor nume deja consacrate în domeniul șahului, precum Timeea Suciu din clasa a XII-a Filologie intensiv Engleză, sau Andreea Armean din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză, și-au făcut simțită prezența și elevi din clasele a IX-a și a X-a.

Cupa AGER a fost prilejul cu care șahiștii liceului nostru și-au demonstrat abilitățile în domeniul sportului minții. Este vorba de o competiție organizată de Asociația Sportivă Ager Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Clubul Sportiv Tera Șah Mediaș. Cupa AGER s-a desfășurat în zilele de 21 și 22 noiembrie 2020, în sistem online, și s-a adresat atât elevilor de liceu cât și celor din învățământul gimnazial, respectiv primar.

La nivel liceal au luat startul 6 axentiști și o elevă a Liceului Teoretic „Stephan Ludwig Roth”. Nicoleta Ban din clasa a IX-a Filologie intensiv Engleză a obținut primul punct în activitatea șahistă și se anunță una dintre elevele de perspectivă în domeniul sportului minții, atât pentru liceul nostru cât și pentru municipiul Mediaș.

Timeea Suciu din clasa a XII-a Filologie intensiv Engleză și-a trecut în palmares două victorii, iar alte două axentiste s-au aflat la egalitate, fiecare cu câte 4 victorii. Este vorba de Andreea Armean din clasa a XI-a Științele Naturii intensiv Engleză și de Antonia Andrei din clasa a X-a Matematică Informatică. Cel mai bun parcurs l-a avut Denis Stoica din clasa a X-a Matematică Informatică, acesta reușind să se impună în toate cele 6 partide disputate.

Îi felicităm pe toți participanții la Cupa AGER și le dorim să demonstreze în viața de zi cu zi faptul că „Şahul este totul: artă, ştiinţă şi sport” (Anatoli Karpov) sau mai pe scurt „Şahul este viaţă” (Bobby Fischer)

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>