Pledoarie pentru lectură – „Să citim impreună”

Primăvara debutează la Liceul Teoretic „Axente Sever” cu un nou parteneriat dedicat lecturii. Este vorba despre un parteneriat între unitatea noastă de învățământ și Școala Gimnazială Brateiu, cu titlul „Să citim impreună”.

Proiectul „Să citim împreună” va începe luni 1 martie2021 și se va desfășura în sistem online până la finalul anului școlar în curs. Pe parcursul a 11 săptămâni câte un elev al Liceului Teoretic „Axente Sever” va incuraja și va indruma lectura câte unui elev al Școlii Gimnaziale Brateiu.

Liceenii noștri provin din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, atât de la profilul uman cât și de la profilul real și respectiv vocațional, în vreme ce elevii Școlii Gimnaziale Brateiu fac parte din clasa a IV-a și a V-a.

Interacțiunea dintre liceeni și elevii claselor a IV-a și a V-a se va baza pe încurajarea lecturii și pe stimularea acesteia pentru a deveni o activitate cât mai frecventă cu putință. Elevii axentiști vor explica termenii necunoscuți elevilor de gimnaziu și-i vor încuraja să-și formuleze opinii și enunțuri personale pe baza a ceea ce au lecturat împreună.

Proiectul „Să citim impreună” a fost inițiat de directoarele celor două unități de învățământ, Ana-Maria Agîrbiceanu și Maria Mija și își propune să faciliteze schimburi de experiență, să stimuleze interesul elevilor pentru activități educative și nu în ultimul rând să îmbogățească experiența de viață a fiecăruia dintre noi, deopotrivă cadre didactice, elevi, părinți, membri ai comunității locale.

Potrivit specialiştilor, cititul împreună cu copiii este cea mai bună metodă de a-i obişnui să citească şi singuri. Cititul cu voce tare este considerată cea mai importantă activitate prin care se dezvoltă deprinderile necesare unei persoane ce va iubi lectura. Printre beneficiile lecturii se numără dezvoltarea tehnicilor de comunicare, a vocabularului, puterea de concentrare şi creativitatea.

Le dorim mult succes elevilor și cadrelor didactice ale celor două unități de învățământ implicate în proiectul „Să citim impreună” și ne dorim ca acest proiect să continue și în anii următori.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>