Eroinele axentiste de la „olimpiadă”, varianta 2021

Chiar dacă în anul școlar 2020 – 2021 concursurile și olimpiadele școlare au fost anulate din motive de pandemie, au existat unități de învățământ superior din țară care au organizat concursuri școlare dedicate elevilor din România, iar structura subiectelor a fost aceea specifică unor olimpiade școlare.

Un asemenea concurs a fost organizat luna trecută de Facultatea de Istorie a Universității București, pe 24 aprilie. Este vorba de Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga”, dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu din toată țara.
La Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga” s-au înscris și 3 eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever”. Este vorba de Diana Nicula din clasa a XI-a Științe Sociale, respectiv de Nicoleta Dîmbean și Persida Turuș din clasa a XII-a Științe Sociale. Cele 3 axentiste sunt „veterane” ale olimpiadelor de istorie, obținând rezultate deosebite în anii anteriori la concursurile județene.
Concursul s-a desfășurat în mediul online în ziua de 24 aprilie, între orele 10-12. Toți elevii au primit linkuri de conectare pe meet și și-au completat răspunsurile în documente Google Forms.
Dacă pentru cele două eleve ale clasei a XII-a concursul a reprezentat o ocazie excelentă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat, pentru Diana Nicula concursul va rămâne unul de neuitat. Și asta deoarece axentista noastră a obținut nota 9.50 și s-a clasat pe locul al doilea la nivelul clasei a XI-a.
Diana Nicula și-a controlat foarte bine emoțiile și și-a demonstrat din plin creativitatea și originalitatea în abordarea subiectelor, obținând aprecierea juriului Facultății de Istorie a Universității București.
O felicităm pe Diana pentru acest rezultat, le felicităm pe Nicoleta Dîmbean și Persida Turuș pentru extraordinara reprezentare a Liceului Teoretic „Axente Sever” la acest concurs și ne bucurăm pentru faptul că există și vor exista elevi pasionați de studiul istoriei în unitatea noastră de învățământ.
Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga” a fost organizat de Facultatea de Istorie a Universității București, cu participarea a peste 1600 de elevi din învățământul gimnazial și liceal din România și Republica Moldova.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>