Activități eco la Liceul Axente

Unitatea noastră de învățământ se dovedește în continuare o Eco-Școală, dedicată și preocupată de protejarea mediului înconjurător și de înfrumusețarea spațiilor verzi ale liceului. Chiar dacă de aproape 6 luni activitățile școlare s-au desfășurat în mediul online (cu excepția claselor a XII-a) totuși implicarea elevilor noștri în acțiuni dedicate Eco-Școlii a rămas la cote înalte. Și nu ne referim doar la programul Pulchra, ci la numeroase activități dedicate mediului înconjurător.

În acest sens axentiștii noștri au amenajat parcul unității noastre de învățământ prin plantarea mai multor ronduri de flori. Astfel a fost pus în aplicare codul eco al liceului, care susține că ”Dacă vrem un parc  mai frumos în curtea scolii, îl amenajăm noi!”. Amenajarea parcului contribuie la înfrumusețarea curții şcolii și la educarea copiilor în adoptarea unei atitudini ecologice față de mediu.

De asemenea elevii Liceului Teoretic „Axente Sever” au înţeles că reciclarea nu înseamnă doar strângerea separată a deşeurilor ci şi refolosirea acestora. Astfel s-au creat noi spații verzi prin recondiţionarea unor paleţi vechi şi transformarea lor în jardiniere rustice  care înfrumusețează curtea unității noastre de învățământ.

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>