Proiectul Pulchra, aproape de final

La începutul acestui an Liceul Teoretic „Axente Sever” a devenit membru în rețeaua școlară PULCHRA, rețea alcătuită din 50 de școli participante din 10 țări ale Uniunii Europene. Ulterior, la 4 februarie 2021, unitatea noastră de învățământ și-a prezentat în mod oficial tema aleasă în cadrul proiectului PULCHRA, aceea de a investiga dacă și cât de poluat este aerul pe care îl respirăm, în mai multe zone ale municipiului Mediaș.

De atunci echipa implicată în cercetare a desfășurat numeroase activități și investigații privind calitatea aerului pe care îl respirăm și a tratării apelor uzate la Stația de Epurare a Apei Mediaș și a influenței acestora asupra aerului pe care îl respirăm. Luni 17 mai 2021 elevele echipei de cercetare însoțite de cadrele didactice îndrumătoare s-au deplasat la Sibiu, la Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, unde au participat la activități școlare dedicate protecției mediului inconjurător.

La capătul mai multor luni de cercetări și investigații, a venit momentul prezentării concluziilor cercetării echipei Pulchra. Această prezentare va avea loc într-un cadru larg în ziua de joi 27 mai, la sediul Primăriei municipiului Mediaș. Rezultatele vor fi diseminate alături de echipa coordonatoare la nivel național a proiectului Pulchra și de autoritățile locale, cărora li se vor propune soluții în vederea imbunătățirii calității aerului pe care il respirăm in municipiului nostru.

Prezentarea concluziilor proiectului Pulchra va avea loc joi 27 mai de la ora 12. Echipa LTAS consideră că tema aleasă este de interes major deoarece efectele poluării aerului asupra organismului uman și asupra mediului sunt grave, între efecte aflându-se astmul bronșic, infecții ale aparatului respirator, afecțiuni ale sistemului nervos central, iritabilitate, migrene sau stări de oboseală, iar expunerea pe termen lung la poluare poate avea consecințe grave.

Prof. Schiau Constantin

 

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>