Ultimul clopotel pentru generația 2021 a LTAS

Ziua de 4 iunie 2021 a adus pentru elevii liceului nostru bucurie si tristețe deopotrivă. Bucurie pentru încheierea unei etape importante a vieții lor, absolvirea liceului, și tristețe pentru despărțirea de colegi, de profesori, de cei alături de care au petrecut 4 din cei mai frumoși ani ai adolescenței.

Cei 176 de elevi din clasele de matematică-informatică, filologie, științele naturii, științe sociale și instructori sportivi au intrat pentru ultima dată ca elevi în sălile lor de clasă. Îmbrăcați în robele de absolvire, liceenii noștri au participat cu emoție la ultima oră de dirigenție, alături de diriginții care i-au indrumat în cei 4 ani de liceu. S-au depănat amintiri, au curs lacrimi de emoție, s-au împărțit cadouri, toate pe acorduri solemne: Gaudeamus Igitur, Juvenes dum sumus.

Același imn a răsunat și în curtea unității noastre de învățământ, unde s-a desfășurat cursul festiv al absolvenților. Festivitatea a atras numeroși părinți și alte rude și prieteni ai elevilor claselor a XII-a, aceștia trăind cu emoție momentele în care diriginții au strigat pentru ultima dată catalogul.

La festivitate au participat primarul și viceprimarul municipiului Mediaș, domnii Gheorghe Roman și Dan Sima, precum și părintele Cornel Pițigoi, acesta din urmă fiind în dubla ipostază de preot și tată al absolventei Ana-Maria Pițigoi din clasa de Științele Naturii intensiv Engleză. Directoarea liceului nostru, Ana-Maria Agîrbiceanu, a anunțat șeful de promoție al generației 2021, în persoana lui Răzvan Tomuță din clasa de Matematică-Informatică.

Fiecare diriginte a trecut la strigarea catalogului și la evidențierea rezultatelor la învățătură. O apreciere specială au primit două absolvente ale clasei de Științe Sociale, respectiv Nicoleta Dîmbean și Persida Turuș, pentru rezultate meritorii obținute la olimpiadele județene și la concursurile naționale de istorie desfășurate în cei 4 ani de liceu.

Gândurile diriginților și ale absolvenților s-au îndreptat evident și către examenul maturității și implicit admiterea în invățământul superior. Este de remarcat faptul că liceul nostru are deja o absolventă care a fost admisă în Olanda la Universitatea din Maastricht. Este vorba de Iulia Șerban, din clasa a XII-a Filologie, care va fi studenta Facultății de Psihologie și Neuroștiințe din cadrul acestei universități.

La final absolvenții au predat simbolic cheia către elevii claselor a XI-a, îndemnându-i să se pregătească pentru toate provocările care vor urma în ultimul lor an de liceu.

Astfel s-a încheiat una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții oricărui adolescent, aceea de licean. Felicitări absolvenților, felicitări părinților acestora, felicitări cadrelor didactice care i-au indrumat în cei 4 ani de liceu, și mult succes în tot ceea ce iși propun în viață. Peste doar 3 săptămâni pentru absolvenții unității noastre de învățământ va urma primul lor examen important, acela de Bacalaureat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>