Gaudeamus Igitur pentru promoția 1971 a LTAS

Pentru o generaţie de absolvenţi a liceului nostru clopoţelul a sunat din nou, după o jumătate de secol. Este vorba de absolvenții promoției 1971 a Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș, care s-au reîntâlnit după 50 de ani de la absolvirea unității de învățământ, pentru a spune încă o dată “prezent” la strigarea catalogului.

Zeci, sute sau poate chiar mii de kilometri distanță nu au însemnat o piedică pentru foștii elevi ai clasei profilului uman, care s-au aflat sub îndrumarea doamnei diriginte Rodica Branea. Elevii clasei 1971 au venit atât din orașele țării cât și din străinătate, pentru a rememora clipele de odinioară și pentru a simți din nou emoția și neliniștea din suflet, a acelui suflet de copil.

Doamna profesoară Elena Roman, alături de elevii clasei a XI-a Filologie, i-a ajutat pe liceenii de odinioară să reintre în atmosfera adolescenţei şi să depene amintiri despre unitatea de învăţământ în care şi-au petrecut 4 din cei mai frumoşi ani ai vieţii.

Întâlnirea s-a desfășurat în aer liber, profitându-se de vremea frumoasă și de generosul spațiu verde de care dispune unitatea noastră de învățământ, iar buna dispoziție s-a manifestat neîntrerupt în rândul liceenilor de odinioară. Aceștia vor aștepta cu încredere întâlnirea de 60 de ani. Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus…

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>