Dansuri moderne, filologie, atletism…o varietate de activitati, un singur nume: Alexandra Varga

Liceul Teoretic „Axente Sever” se dovedește unitatea de învățământ în care elevii au parte de o pregătire școlară deosebită, dar și locul în care aceștia își pot afirma și dezvolta abilități dintre cele mai variate. În clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză am identificat o elevă care îmbină armonios pregătirea școlară cu activități extrașcolare diametral opuse, iar rezultatele sunt pe măsură. Numele ei este Alexandra Varga.

De la vârsta de 4 anișori și până la finalul clasei a VIII-a pasiunea Alexandrei a fost dansul modern, pe care l-a practicat la nivel inalt în cadrul clubului Magic of the Dance. Un colțișor al camerei axentistei noastre este plin de diplome, trofee, medalii și imagini de la diverse concursuri de dans sportiv.

Chiar dacă la finalul clasei a VIII-a opțiunea Alexandrei a fost filologia la Liceul Teoretic „Axente Sever”, și chiar dacă s-a dedicat profilului umanist, totuși dansul va rămâne plăcerea vinovată a axentistei noastre. Ca și elevă a profilului de Filologie, Alexandra s-a implicat în 2019 în concursul de lectură „Bătălia Cărților”, proiect implementat la nivel național de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Alexandra a ajuns în finala categoriei 14-18 ani, fiind premiată pentru cea mai bună pledoarie a cărții preferate, această carte fiind „Fata cu palton albastru”, scrisă de Monica Hesse.

Pasiunea pentru lectură a rămas de nestins pentru Alexandra Varga, iar pandemia de covid i-a amplificat-o și mai mult. Cu toate acestea, primăvara anului 2021 a adus pentru axentista noastră o nouă provocare: crosul montan. „Vinovat” pentru această nouă provocare poate fi considerat Peter Herman, unul dintre cei mai cunoscuți și mai prolifici atleți ai municipiului Mediaș, o sursă de inspirație pentru numeroși practicanți ai atletismului din orașul nostru.

Alexandra a acceptat provocarea, a fost legitimată de clubul Atletic Star Mediaș și pe 11 septembrie 2021 a participat la prima competiție de cros, Ciucaș X3. Alergarea montană a avut startul în localitatea Cheia, județul Prahova, și s-a desfășurat în 3 masive: Ciucaș, Siriu și Grohotiș. Chiar dacă nu s-a clasat în primele 3 poziții ale cursei de 8 kilometri, axentista noastră a simțit că i se potrivește și acest sport, motiv pentru care va participa și la alte ediții în această toamnă, prima dintre ele fiind pe 25 septembrie.

Ne bucurăm să avem în unitatea noastră de învățământ elevi dedicați atât pregătirii școlare cât și activităților extrașcolare, iar Alexandra Varga este una dintre aceste eleve care îmbină armonios școala și sportul. Mai există cu siguranță și alți elevi ai liceului nostru care reușesc să păstreze ștacheta la nivel inalt atât la școală cât și în afara ei, și vom vorbi și despre ei pe parcursul acestui an școlar.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>