Reactie oficiala LTAS

 

În legătură cu imaginile apărute in mass-media în care o elevă inhalează un praf alb, Liceul Teoretic „Axente Sever” face următoarele precizări:

  1. Unitatea noastră de învățământ desfășoară periodic activități de informare asupra consumului substanțelor interzise și a efectelor acestora asupra adolescenților, prin intermediul orelor de dirigenție (proiecte realizate cu ajutorul Agenției Antidrog Sibiu) și prin implicarea consilierului educativ al școlii și a reprezentanților Poliției municipiului Mediaș. Dezavuăm categoric orice gesturi și manifestări pe care le pot avea unii elevi din teribilism, cu atât mai mult afectarea imaginii publice a elevilor, a cadrelor didactice și a instituției de învățământ.
  2. Există o anchetă în desfășurare în legătură cu conținutul imaginilor care au apărut în mass-media locală, dar la acest moment putem anunța faptul că eleva care inhalează substanța albă și elevul care a filmat au fost sancționați în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Funcționare al liceului și cu Statutul Elevului. Sancțiunile vizează promovarea publică a unui comportament deviant, în scopul denigrării imaginii elevilor și a liceului in general. Considerăm că prin comentariul „mergeți la axente copii” însoțit de imagini care par să indice libertinaj în unitatea noastră de invățământ și consum de droguri în sala de clasă, a fost grav prejudiciată imaginea Liceului Teoretic „Axente Sever”, sugerându-se intenționat faptul că la liceul nostru elevii pot face lucruri interzise în orice unitate de invățământ din România.
  3. Întrucât în imaginile distribuite pe rețelele de socializare apare și un cadru didactic aflat la catedră, precizăm faptul că acest cadru didactic ținea locul unui coleg profesor care lipsea din motive medicale. Doamna profesoară care apare în imagini nu a încurajat sub nicio formă comportamente libertine în rândul elevilor, ci i-a indemnat să-și rezolve sarcini de lucru primite la alte discipline de invățământ. În plus protagonista filmării și-a mascat foarte bine gesturile și intențiile, întorcându-se către colegul din banca din spate și dând senzația că repetă la o materie împreună cu acesta, ceea ce demonstrează din plin premeditarea gestului.
  4. Liceul Teoretic „Axente Sever” își exprimă regretul pentru faptul că în mod conștient sau inconștient unii elevi și-au prejudiciat imaginea personală, imaginea elevilor liceului nostru și imaginea unității noastre de învățământ. Suntem conștienți că a fost creat un prejudiciu imens de imagine celei mai bune unități de învățământ din municipiul Mediaș și din zona de nord a județului Sibiu. Îi asigurăm pe membrii comunității locale de faptul că Liceul Teoretic „Axente Sever” se preocupă de crearea celor mai bune condiții de securitate pentru elevii noștri și asigură cea mai bună pregătire liceenilor săi, fapt demonstrat constant în ultimii ani de rezultatele extraordinare obținute la examenul național de Bacalaureat.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>