Clasa a IX-a Filologie, team building la Arieseni

Perioada pandemiei de coronavirus a adus cu sine numeroase restricții în toată țara, restricții care au influențat atât activitățile școlare cât și pe cele extrașcolare. Clasa a IX-a Filologie de la liceul nostru, având un număr mare de elevi vaccinați sau trecuți prin boală, a participat la o activitate extrașcolară deosebită, respectiv petrecerea unui sfârșit de săptămână în comuna Arieșeni, județul Alba.

Îmbinând utilul cu plăcutul, elevii clasei a IX-a Filologie alături de dirigintele lor, profesorul Schiau Constantin, au vizitat mai multe localități ale județului Alba, precum Blaj, Roșia Montană sau Câmpeni, descoperind potențialul turistic al zonei munților Apuseni și implicit includerea localității Roșia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Activitatea clasei a IX-a Filologie a cuprins și vizitarea ghețarului din Peștera Scărișoara, cel mai mare ghețar subteran din România, situat la o altitudine de 1165 de metri. Ghețarul a fost redeschis accesului publicului după lucrări ample de modernizare, iar axentiștii noștri au coborât 40 de metri de scări metalice pentru a vizita Sala Mare și Sala Biserică. Nu în ultimul rând pe lista obiectivelor s-a aflat și zona istorică a municipiului Alba Iulia, cetatea Alba Carolina.

Pentru elevii clasei a IX-a Filologie activitățile din județul Alba au constituit o provocare deosebită, aceea de a descoperi provocările vieții muntelui și a se bucura de aerul puternic ozonificat. Nu au lipsit nici activitățile de relaxare, axentiștii noștri fiind cazați la o unitate din Arieșeni a cărei atracție principală a constituit-o piscina interioară.

Prima activitate extrașcolară de grup după o lungă perioadă de restricții a fost apreciată de elevii participanți. Ne bucurăm că acest team building s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță și cu respectarea normelor sanitare în vigoare, și ne exprimăm speranța că vor urma și alte asemenea activități.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>