LTAS, ca de obicei ”Prezent” de Ziua Verde a Eco-Școlilor

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie a organizat, ca în fiecare an, Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Această zi este sărbătorită anual pe data de 29 octombrie la ora 12 şi urmărește conştientizarea de către elevi a importanţei implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi. Astfel elevii își dezvoltă aptitudini pozitive față de mediu, prin acțiuni de înfrumusețare a școlii și a spațiului verde, respectiv prin păstrarea curățeniei în unitatea noastră de învățământ.

Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaş a răspuns invitaţiei Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie, care a îndemnat liceele şi şcolile generale să planteze copăcei de Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România. Chiar dacă la nivel național elevii s-au aflat în vacanță, în ziua de marți 26 octombrie 2021 un grup de axentiști ai clasei a XI-a Științe Sociale au plantat 5 brăduți în curtea liceului nostru.

Ziua Verde a Eco-Şcolilor marchează solidarizarea oamenilor în scopul dezvoltării responsabilității pentru menținerea sănătății mediului, implicit a propriei sănătăți și pentru identificarea strategiilor privind dezvoltarea durabilă a vieții umane.

Participarea unităţii de învăţământ medieşene la activităţile Zilei Verde a Eco-Şcolilor din România constituie încă o dovadă a faptului că Liceul „Axente Sever” rămâne o Şcoală Eco, dedicată activităţilor de ecologizare desfăşurate la nivelul judeţului Sibiu şi la nivel naţional.

Prof. Schiau Constantin

Acest articol a post publicat în Noutati. Salvaţi ca şi semn de carte legătură permanentă. Publicaţi un comentariu sau lăsaţi un ping: Adresa Ping-ului.

Publicaţi un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi niciodată publicată sau redistribuită. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

*
*

Puteţi folosi următoarele etichete şi atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>